onsdag 9 december 2009

Att bemöta (konstruktiv) kritik med något annat! - punkt 2.

Punkt 2 "Individen besvarar och du upplever att du får någonting tillbaka som har med det du frågade eller undrade att göra men du har inte fått svar på det du undrade över. Följden blir att du har fått ett svar men din fråga eller fundering finns kvar hos dig".

Vad är det generellt som är problemet med detta?

Jo, förutom att frågan eller funderingen finns kvar hos dig finns nu även ett svar som inte besvarar frågan eller funderingen. För att alla ska förstå vad som utgör problemet gör jag det ännu tydligare.

Du "tänker" nu:

1. På frågan eller funderingen

2. På svaret du fick

3. Kopplingen mellan frågan eller funderingen och på svaret du fick.

Du har alltså nu fått tre istället för en fundering att fundera på!

En "normaliserad" psykopat eller en individ som befinner sig extremt långt in i den egoistiska cirkeln använder, enligt min uppfattning, detta verktyg systematiskt. Detta skapar förvirring och samtidigt skapas oundvikligen känslor hos den som systematiskt utsätts för detta (se tidigare inlägg psykopatens manipulationer del 1).

Det kanske låter för enkelt, men en individ som befinner sig extremt långt in i den egoistiska cirkeln får på detta sätt efter en tid individerna denna "behandlar" och "utnyttjar" för egna syften, att bli tysta, inte ifrågasättande. De som "kopplar bort" denna avsaknad av dialog blir ett lydigt redskap åt en annan individ. Dessa individer "tränger bort" problemet. De som funderar och tänker kommer antingen lämna arbetsmiljön, eller utsättas av denna behandling i allt högre grad, naturligtvis i kombination med övriga manipuleringsmetoder.

Ta hand om er,

Manoredo