onsdag 18 november 2009

Genom att fundera på områden inom kognitiv psykologi får du inte bara en teoretisk kunskap om kognitiv psykologi.

Det du läser funderar du över. Det du funderar över påverkar dig.
Om du inte reflekterar över det som händer och hur du fungerar - agerar du ut dina känslor på det som händer.

En följd av den "normaliserade" psykopatens påverkan på en individ är att denna individ antingen "ger upp", slutar reflektera och lyder den "normaliserade" psykopaten, eller vägrar att "ge upp" och funderar på det "fel" som uppstår och som jag i tidigare inlägg beskrivit.

De som inte börjar bearbeta "felet" hos sig själv letar "felet" hos någon annan och den "normaliserade" psykopaten identifieras som en omöjlig individ att ha kontakt med, leva med, samarbeta med. Därmed inte sagt att den "normaliserade" psykopatens påverkan inte påverkar dessa individer. Dessa individer kan drabbas hårt.

De som börjar bearbeta "felet" hos sig själva bearbetar detta fel utan att i första läget lägga över eller se "felet" hos någon annan.

Det är med andra ord inte konstigt att det är en viss personlighetstyp som "drabbas" psykiskt av den normaliserade psykopatens beteende, ord, handlingar och karaktärsstörningen generellt.

Om du tillhör kategorin som börjat bearbeta "felet" hos dig själv är din grundläggande personlighet på ett visst sätt. När du får insikt har du identifierat "felet" som tillhörande den andre. Det är inte så du brukar fungera och när detta sker försöker den "normaliserade" psykopaten att få dig att "känna" att "felet" tilhör dig, andra att tro att "felet" visst tillhör dig. Här kommer förtal, samarbetssvårigheter, rena lögner, manipulation in i bilden för att du och andra ska uppfatta att "felet" tillhör dig. Den "normaliserade" psykopaten gör allt i sin makt för att föra över "felet" på dig, för att "felet" inte ska hamna hos denne.

Detta utgör i praktiken samma tillvägagångsätt som du drabbats av innan du fick insikt. Det du gör och säger förvrängs, det den "normaliserade" psykopaten säger och gör har du misstolkat - kort sagt: felet är ditt alldeles oavsett (se inlägget Det studsar tillbaka, 3 September 2009).

Genom att läsa om kognitiv psykologi och positiv psykologi kommer du fundera över detta. Det du funderar över kommer att påverka dig. Återigen du ska inte förtränga det du upplevt, inte ta tillbaka "felet", som överhuvudtaget aldrig tillhört dig.

Hoppas att jag skriver så ni förstår vad jag menar!

Denna blogg handlar inte om mode, nöjen eller enskilda aktuella händelser och är mer tänkt att kunna läsas från inlägg 1 och framåt.

Ta hand om er,

Manoredo