fredag 13 november 2009

Vad står det i bloggbeskrivningen?

Den 7 November ändrade jag bloggbeskrivning (se inlägg)för att göra innehållet på denna blogg mer trovärdigt. Detta grepp är naturligtvis fullständigt felaktigt, eftersom trovärdigheten inte ligger i hur information förpackas utan vad som förmedlas. Det som står i bloggen måste avspegla det som står i bloggbeskrivningen och tvärtom. Eftersom jag inte ändrade innehållet blev bloggbeskrivningen endast absurd i sammanhanget.

Alltså: Eftersom det inte är trovärdigt att prata om "normaliserade" psykopater finns det mängder av människor som försöker hitta mer användbara begrepp för att beskriva de "normaliserade" psykopaterna. I och med detta skapas dock, enligt min uppfattning, en situation som varken hjälper de drabbade eller de som kommer att drabbas och förståelsen för vad det handlar om går också i värsta fall helt förbi.

Alltså: Om man försöker ändra beteckning på en karaktärsstörning för att karaktärsstörningen inte blir trovärdig urvattnas själva innehållet i det man skriver.

Alltså: Om man beskriver någonting som egentligen är någonting annat mildras innehållet i det man skriver - det förlorar lite av sin mening.

"Egoism i sin yttersta form - om psykopater och psykopati.
Hur individen och omgivningen påverkas av en "normaliserad" psykopat.
"Egoism i ljuset av psykopati"
En anonym jurists syn på något som inte är tillåtet att säga eller beskriva."

Ovannämna beskrivning är det bloggen handlar om och därför är det detta som ska stå.

Ta hand om er,

Manoredo