tisdag 19 januari 2010

Hm, jag har identifierat ett systematiskt "onormalt" beteende hos någon i min närhet - vad gör jag nu? del 3.

I de senaste två inläggen har jag beskrivit den tidpunkt då du identifierat det manipulativa systematiska beteendet.

De punkter som enligt min uppfattning är viktigast i detta läge att tänka på är följande:

1. Agera inte utåt, och absolut inte mot individen!

2. Fokusera inte mer på det manipulativa systematiska beteendet hos individen, detta har du redan identifierat!

3. Fokusera på kopplingen mellan det identifierade manipulativa systematiska beteendet och hur du själv "känner" och "funderar". Det är individens påverkan på dig själv du bör fokusera på.

4. Parallellt med punkt 3. fokusera på att ta reda på information kring de "onormala" karaktärsstörningarna via böcker, hemsidor och forum. Gör analogier med de berättelser som beskrivs av de som utsatts i parförhållanden.

5. Du kommer sätta in det subjektivt upplevda manipulativa systematiska beteendet i ett mer objektivt sammanhang. Anledningen till att detta är nödvändigt är att du kommer att snabbt förstå att du inte är "ensam", eller "psykiskt störd" för att välja två ord som enligt min uppfattning borde kunna beskriva den naturliga följden av att ha "upptäckt" detta "onormala" och endast försöka förstå det subjektivt upplevda utan stöd.

6. Det är när du har detta "objektiva" stöd som du parallellt med funderingar kring hur du påverkas av individen som du har möjlighet att bevara din "upptäckt" av det "onormala" manipulativa systematiska beteendet hos en individ gentemot individen.

7. Det är först då du har en möjlighet att medvetet göra ett val hur du ska agera.

Det är möjligt att ovanstående punkter för vissa ter sig självklara, andra anser förmodligen inte att det är "känslomässigt" möjligt eftersom det kan betraktas som "onormalt".

Enligt min uppfattning är det punkt 1. som helt enkelt "normalt" används eftersom detta är det "normala". Det är detta "normala" agerande hos "normala" människor som gör att individen nära centrum av den egoistiska cirkeln kan fortsätta. Du agerar med dina känslor som skapas av individen nära centrum av den egoistiska cirkelns beteende och så fort du gör det identifieras detta av individen som "kartlägger" dig. Om du agerar kommer individen genom de olika manipulationsteknikerna få dig eller någon annan ansvarig för det manipulativa beteendet, händelser eller situationer.

Utan kunskapen om hur dessa individer fungerar kommer ovanstående ske, tyvärr. Även om du naturligtvis inledningsvis "tror" och "känner" att du agerar korrekt och med bestämdhet har du agerat "normalt" och ur ett "normalt" perspektiv.

Att agera helt "normalt" mot någon som iakttagit och lärt sig vad det "normala" är från ett helt annat perspektiv -att utnyttja det "normala", leder inte till en "normal" respons från individen och om du agerar "normalt" på individens "onormala" respons kommer detta endast att fortsätta och du blir förvirrad och styrs ännu mer av dina känslor osv osv.

De "normala" reaktionerna är det en sådan individ använder sig av för att kunna kontrollera det denne vill kontrollera.

Hur svårt det än "känns" i detta läge:

Agera inte utåt, och absolut inte mot individen!, - inte i detta läge.

Ta hand om er,

Manoredo