söndag 11 oktober 2009

Problemlösning del 7. Lösningen är inte att bli mer lik psykopaten, utan att få den "normaliserade" psykopaten att förstå vad denne riskerar.

När den "normaliserade" psykopaten med förnuftet förstår att dennes provokationer eller ageranden inte längre har eller får någon effekt på dig innebär det att den "normaliserade" psykopaten inte längre kan kontrollera dig.

Den "normaliserade" psykopaten har då två val, antingen öka det felaktiga beteendet och öka provokationerna mot dig och hoppas att du agerar på det ännu mer felaktiga beteendet eller de ännu grövre provokationerna eller "låta dig vara".

Det den "normaliserade" psykopaten gör, enligt min uppfattning är endast att väga fördelar och nackdelar med det ena eller det andra alternativet. Vilket val som görs av psykopaten har ingenting med känslor eller samvete eller med vilka "förhållningsregler" som måste brytas att göra, endast för- och nackdelar för sig själv.

Väljer denne att öka det felaktiga beteendet och öka provokationerna riskerar psykopaten att inte längre uppfattas som "normal" av sin omgivning. Ökar det felaktiga beteendet och provokationerna, ökar möjligheterna för dig att få "bevis" för vad du utsätts/utsatts för och du kan både få upprättelse och förståelse för vad du utsatts för.

Att gå från att vara en "normaliserad" psykopat till att uppfattas som kriminell, alternativt "onormal" borde vara "avskräckande" eftersom det hindrar psykopaten att kontrollera det denne av någon anledning vill kontrollera.

Det är denna avvägning den "normaliserade" psykopaten rimligen gör och endast denna har betydelse. Endast detta är vad som sätter den enskilde "normaliserade" psykopatens gränser.

Återkommer till detta i senare inlägg.

Manoredo